7 de gen. 2010

L'Art de la Fusió

Anem a acabar l'any fusionant moltes coses, o almenys intentant-ho, supose jo que per bé.
Van començar les Caixes d'Estalvi, amb la pressió del Banc d'Espanya, amb arguments d'eficàcia i eficiència, també amb resistències més o menys argumentades i interessos ocults, o no tan ocults.
També les caixes rurals han començat aquest procés de fusions, Caixa Mar va començar la partida en terres valencianes i amb alguns fruits. Hores més tard va néixer la gran fusió de les rurals valencianes amb la futura Caixa Rural del Mediterrani. És clar que els bancs ja fa anys que ho van fer.

I ara tenim la sorpresa, esperada, de les televisions privades, i és que el mercat no dóna per a tant, encara que part de la pública deixe de fer publicitat. Però les fusions no em diguen vostès que són les esperades. Per a mi no ho eren, la 5 amb la 4 i la 3 amb la 6, amb les coses que han dit unes cadenes d'altres, fins i tot fa uns dies algun professional del grup mediàtic de la 4 es negava a lliurar un premi a un altre de la 5. En fi, el negoci és el negoci. I a més 5 i 4 sumen 9 així com 3 i 6 també sumen 9 i clar cap de les dues es podrà cridar l'9, doncs ja hi ha el nostre estimat Canal9. D'altra banda semblava més natural o políticament correcte la 6 amb la 4, que sumen 10 i aquest canal crec que no existeix o si, no ho sé, hi ha tants.
En fi per les fusions podem fins i tot empassar amb rodes de molí, la "pela és la pela".
I posats a imaginar fusions, pel bé de tots, es poden vostès imaginar fusionar les Diputacions amb la Generalitat i així fer ja d'una la llei de Comarcalització i intentar aprimar l'administració i així fer-la més eficaç i eficient?, Ho veig difícil però no impossible. I en aquesta línia també podríem fusionar alguns municipis, amb tot el que comportaria, per exemple Elda i Petrer que ja estan junts, o València i Mislata, aquest tipus de fusions sí que les veig difícils, encara que hi ha d'altres que serien encara més difícils com fusionar Clubs de Futbol, el València amb el Llevant, el Barça amb l'Espanyol o el Reial Madrid amb l'Atlètic de Madrid, està clar que es guanyaria en molts aspectes, però també es perdria en altres. I és que això de les fusions donarà per a molt.
Però en els casos dels clubs de futbol i amb els exemples que he posat, passa com en algunes caixes d'estalvi, que abans es fusionarien amb un club d'una altra ciutat, o millor, un altre país, que amb el de la seua pròpia, perquè la rivalitat i els sentiments són un gran actiu a tenir en compte, esperem que això no passe en altres àmbits. I és que fusionar no és gens fàcil.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada